Вебінар «Що таке Front-End? Плюси і мінуси спеціальності, актуальні тренди»

На занятті набумо навичок роботи із обертанням, масштабуванням і викривленням елементів. Також, додамо плавні переходи зміни кольору при наведенні. Дізнаєтесь як підключати стилі до react вакансии HTML сторінки і вперше зміните зовнішній вигляд сайту. На занятті розберемо як правильно писати стилі, поговоримо про каскадність, специфічність і наслідування стилів. Я не буду казати що уні це не треба, я так не вважаю.

Junior Front-end Developer

Так от, крутий FullStack розробник — це той, кому подобається й перше, й друге. А ось саме фізичною підготовкою (а саме навички програмування, вирішення задач, відлагодження коду, пошут та виправлення багів, тощо) ніхно майже не займаєтся, бо цього ж не пишуть у вакансіях. Куди цікавіше на дивані вибирати між футболом та хокєєм, або читати статті про те, які професії й мови програмування обрати. Випишіть для себе всі навички та знання, які застосовували раніше під час виконання роботи, та простежте, що з них потенційно може знадобитися в IT. Фронтенд-розробник займається «зовнішньою» частиною сайту, його призначеним для користувача інтерфейсом. Він відповідає за верстку сайту або сервісу, настройку форм, кнопок, слайдерів і іншого функціоналу сайту.

Чому ми навчаємо на курсах

На занятті додамо зовнішні і внутрішні відступи до секцій, кнопок, посилань, заголовків і тд. Я курси на курсері проходив з цікавості, маючи роботу й достатній рівень англійської. Університет з курсами не порівнюю, бо у них цілі різні. Тому вибір спеціалізації дуже важливий, і варто ретельно все продумати, щоб потім отримати хороші умови та перспективи для розвитку кар’єри. Якщо ми говоримо про кандидатів рівня Middle-Senior, найбільш затребуваних для нашої компанії позицій, це спеціалісти в галузях Marketing, Analytics, Product Management, Mobile Development. «При всій повазі до курсів, які дуже допомагають IT-сфері розвиватися й отримувати нових спеціалістів, це все ж таки бізнес.

Хто такий Frontend розробник

frontend engineer огляд професії

Підписуйтесь на щотижневу розсилку від головної редакторки Happy Monday з підбіркою найцікавішого контенту тижня, новин та кар’єрних можливостей. Зібрали книги, блоги та профілі Frontend Devʼів у соцмережах, які варто додати в закладки. У тих, хто хоче освоїти професію web-розробника є три можливих шляхи. Тому не знаю, як на мене ця порада від HR може бути контрпродуктивною. Так, одного разу я припустився помилки, коли подивився на те, що входило у моду, та почав вивчати у чомусь наперекір собі C# та .NET. Сьогодні вважаю, що це не дало мені нічого як спеціалісту, краще було витратити цей час на щось інше.

Що повинен знати досвідчений фронтенд-розробник?

frontend engineer огляд професії

Що стосується підвищення рівня кваліфікації з позиції junior до senior – в перших двох випадках шанси стати синьйором і / або тім-лідом практично однакові, все залежить від вашої завзятості рости і вчитися. У третьому випадку вам може знадобиться трохи більше часу, адже змінивши напрямок, ви можете зістрибнути з позиції senior frontend на junior backend. Сучасний фронтенд-розробник повинен активно використовувати бібліотеки та фреймворки. “Кодити” можна і без них, але вони суттєво полегшують розробку.

Розробка з боку Front end – що це таке і чим відрізняється від Back end?

frontend engineer огляд професії

Тобто зараз Junior-спеціалісти особливо вирізняються своєю мотивацією та наполегливістю. Якщо говорити про зворотну тенденцію, знижуватиметься попит на ті мови, які мало розвиваються. Наприклад, оновлення для С++ виходять досить рідко (раз на декілька років), і суттєвих змін в нові релізи не вносять. А той самий C# останнім часом активно розвивається, стабільно релізиться приблизно раз на рік, з’являються круті оновлення. Сьогодні найпоширенішими є курси для QA, Front-end розробників, UI/UX-дизайнерів.

Середня зарплата front-end engineer

  • Інакше кажучи, це код, який повідомляє браузеру, як відображати сторінку.
  • Також ми зможемо оформити рахунок на європейську чи українську компанію.
  • Просто знання в другому напрямку у них поверхневі (якщо це не full-stack developer, який навмисно вивчає обидві професії).
  • Якщо плануєте влаштуватися в іноземну компанію, орієнтуйтеся на рівень B2 (Upper-Intermediate) чи С1 (Advanced).

Протягом усього курсу за вами закріплений ментор та куратор, які перевіряють ваші домашні завдання, дають зворотній зв’язок та відповідають на запитання. Навчитесь робити поля обовʼязковими для заповнення і додасте валідацію полів за різними критеріями. На занятті дізнаємось як працюють форми, і виконаємо розмітку полів введення на сторінці. Навчитесь гнучко розміщати елементи за допомогою розкладки флексів.

Після успішного проходження тестування наші студенти зараховуються на програму і починають навчання. Кожен студент отримує підготовчі теоретичні матеріали з верстки і Javascript. Кожному треба буде пройти першу теоретичну задачу, для переходу до практики на конкретних прикладах. У свою чергу, web-додаток – клієнт-серверний додаток, в якому клієнтом виступає в основному браузер, а сервером – web-сервер. Логіка web-додатку розподілена між сервером і клієнтом, зберігання даних здійснюється переважно на сервері, обмін інформацією відбувається у мережі. Простіше кажучи, це те, що бачить користувач і які дії виконує кожен раз, коли підключається до мережі інтернет і відкриває будь-який браузер.

Бекенд-розробники мають справу з серверними мовами програмування, такими як Java, Python, PHP, Ruby та інші. Також бекендери повинні знати бази даних, архітектуру, до всього іншого їм знадобляться знання апаратної частини бекенд, тобто сервера, його можливості і характеристики. Вони працюють, в основному, з точним аналізом і обчисленнями, де майже немає творчої, гуманітарної складової. При цьому, їм потрібно вміти обчислювати всі можливі наслідки операцій та розуміти причини помилок, що з’явилися на шляху клієнт-сервер-клієнт.

Фронтендер завжди може знайти проект, виходячи з наявних вмінь, але головною особливістю фронтенд-розробки і програмування в цілому є якраз постійне навчання, і поповнення багажу знань і скіллів. Почніть питати поради в колег із напряму, куди ви плануєте рухатися та підтягувати скіли. Паралельно вчіть теорію й відпрацьовуйте на практиці, а для цього, не соромтеся просити в менеджера давати вам задачі з FullStack, щоби цей процес був плавним і менш стресовим для вас і команди. Тож із подібним світчем у компанії у вас не має бути проблем. По frontend частині важливо знати базу та як він взаємодіє із серверною частиною.

Гортаючи стрічку в соціальних мережах, переказуючи гроші один одному або викладаючи чергове фото в Інстаграм, лише одиниці замислюються про те, як це працює. Порівняння заробітної плати в залежності від рівня спеціаліста. Після складання всіх домашніх завдань та фінального іспиту студенти отримають електронний диплом англійською мовою. Добре, що вам пощастило, але можливо іншим людям потрібен інший підхід.

Результат роботи web-розробника – це інтуїтивно зрозумілі і доброзичливі для користувача цифрові продукти, які ми використовуємо в повсякденному житті. Наприклад, соціальна мережа, розважальний портал, банківський софт, онлайн-банк або сервіс по перегляду відео. Навіть до коду нашого сайту доклав руку веб-розробник. Backend – це програмно-апаратна частина проекту,  Frontend ж є клієнтською стороною призначеного для користувача інтерфейсу до програмно-апаратної частини проекту, тобто до бекенду. Іншими словами бекенд – це все те, що відбувається на стороні сервера і що залишається невидимим користувачеві (сам сервер теж є частиною бекенду, тільки апаратного).

Також ми зможемо оформити рахунок на європейську чи українську компанію. Залишіть заявку і менеджер запропонує Вам зручний варіант оплати. Спікери курсу проводять сесії “Питання-відповідь” в онлайн-форматі, де ви можете поставити запитання та отримати розгорнуті відповіді у реальному часі. Так само програмісти бувають не лише в IT-компаніях, а й компаніях, які виготовляють чи продають щось інше та використовують програмування для операційних потреб бізнесу. Наприклад, Support спеціалісту в телекомунікаційному продукті потрібно мати базове розуміння локальних і глобальних мереж, мережевих протоколів, роутингу і світчигу.

Від професійних і особистих якостей web-розробника залежить не тільки його зарплата, але і затребуваність на ринку праці. Досвідчені фахівці, незалежно від обраного напрямку в розробці, мають навички backend- і frontend-розробки. Просто знання в другому напрямку у них поверхневі (якщо це не full-stack developer, який навмисно вивчає обидві професії). Якщо ви починаєте з frontend, то вам треба розуміти як працює браузер та  JavaScript, також орієнтуватися в базових фреймворках, та в тих, які зараз актуальні. Але, якщо говорити про FullStack — то в цьому напрямі треба знати повністю все. Треба досконально розбиратися у frontend-напрямку, а ще паралельно бути в темі backend і Node.JS (якщо йдеться про JS стек) та логікою роботи з базами даних.

Більшість часу я не обирав нічого, я просто пробував усе, дивився що мені подобається та й займався тим. Зараз також, я обираю те, що мені подобається, що мене штирить, й намагаюсь опанувати. І чому після цих курсів не влаштувались системним аналітиком? А почали як сисадмін потім потуги на джаву і знову сісадмін в іншій обгортці. Якщо курси для лошків то навіщо пропонувати курси анлійської адже є купа ютуб відео з англійською та купа інших онлайн варіантів.

Заробітна плата web-розробникаФінансове питання – одне з основних при виборі професії. Web-розробники можуть працювати віддалено, але заробітна плата, пропонована директорами фірм, істотно відрізняється в різних частинах країни. Backend- і frontend-розробники працюють один з одним і це представники двох різних напрямів в одній професії. Рідко можна зустріти фахівців, які можуть виконати весь цикл кодування одноосібно.

Нині ми наймаємо Front-end (React) розробників, iOS-розробників, Project/Product менеджерів, маркетологів, шукаємо графічного дизайнера. Лідерство за кількістю відгуків посідають позиції Front-end розробника, Project-менеджера та графічного дизайнера. «Це складні напрямки, але вони вартують витрачених сил. Він найближчий до звичайного JavaScript і найпростіший у вивченні. Angular найскладніший з цієї трійки, тому що вимагає знання Typescript та RxJS.

Робота в кращіх IT командах https://wizardsdev.com/

Leave a Comment

Shopping Cart